Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Parallell C: Slik gjør du det: Miljøjournalistikk – om å fortelle det store med det lille

19. oktober 2019 12:00 - 13:00

Hvordan formidle hva klimaendringene faktisk betyr for samfunnene våre – og de store veivalgene vi står overfor på grunn av dem – på en måte som engasjerer?
Fra illegale oljeraffinerier i Nigeria, til styrtrike amerikanere til øyriket i Lofoten – Kyrre Lien og Ingerid Salvesen forteller om hvilke grep de valgte da de bestemte seg for å ta tak i dette spørsmålet. Ved å bruke tradisjonelle fortellerteknikker, kombinert med å utnytte de ulike styrkene til ulike formidlingsverktøy – video, tekst, stillbilder, grafikk og 360-bilder med drone – var målet å skape identifikasjon, nysgjerrighet og innsikt i et vanskelig og tungt spørsmål, også blant de som ellers ikke engasjerer seg så mye i klimaspørsmål.

Foredragsholdere

Ingerid Salvesen

Ingerid Salvesen er journalist som har skrevet for flere av Norges største aviser og magasiner – de siste årene hovedsakelig om klimaspørsmål. Hun har også vært med på å starte opp og drive den uavhengige utenrikspodkasten «Du Verden!», og jobber til daglig med egne journalistiske prosjekter.

Kyrre Lien

Kyrre Lien er fotojournalist og dokumentarist som i 2017 ble utpekt av magasinet Forbes som en av de mest definerende for det internasjonale nyhetsbildet blant unge mediepersoner. Vant i 2014 Årets Bilde i Norge, og jobber til daglig med egne prosjekter, samt på oppdrag for aviser som VG og The New York Times. Har i flere år jobbet med digital historiefortelling, med prosjekter som The Internet Warriors, publisert i blant andre The Guardian, Der Spiegel, The Observer og VG.

Detaljer

Dato:
19. oktober 2019
Tid
12:00 - 13:00
Hendelse Kategori:
Hendelse Tags: